Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Optikko Reetta Tolvanen osti pitkäaikaisen työpaikkansa Nurmeksessa

Toimittaja: Pirkko Keskinen, Karjalainen 8.11.2016

 

Ihanaa tarjota paikkakuntalaisille tällaista palvelua, optikko-yrittäjä Reetta Tolvanen henkäisee. Pöydällä on valtava valikoima uutuuskehyksiä, joista tunnettu meikkitaiteilija Raili Hulkkonen etsii vaihtoehtoja nurmekselaiselle Anneli Akkilalle.

– Värit ovat muotia, mutta minä vähän vastustan koko muoti-sanan käyttöä tässä yhteydessä, Hulkkonen sanoo.

Hän katsoo ensin asiakkaan kasvonpiirteitä ja värejä.

Kun nurmekselainen Reetta Tolvanen viime keväänä osti pitkäaikaisen työpaikkansa Optikko Durchmanin, hän halusi jatkaa tätä yhteistyötä.

Hulkkonen on käynyt liikkeessä säännöllisesti parinkymmenen vuoden ajan. Tolvasen mielestä tämäntyyppiset asiakastapaamiset ovat henkilökunnallekin kohokohtia.

Tuore yrittäjä sanoo, että hänen työssään parasta on asiakaspalvelu. Tässä siihen niveltyvät terveysalan ammattilaisen työ ja muotiala. Lasit ovat kantajansa kasvoilla usein koko päivän. On tärkeää, miten niillä näkee ja miltä ne näyttävät.

Tolvanen painottaa, että linssien suuret hintaerot selittyvät nimenomaan laadulla. Kehyksissä taas maksetaan myös brändistä ja muodikkuudesta. Aikaisempaa kalliimpiin linsseihin vaihtaneille asiakkaille on hänen mukaansa usein suuri yllätys se, miten iso vaikutus linssien hionnalla on.

Optikko Durchman on toiminut Nurmeksessa 42 vuotta. Reetta Tolvanen aloitti siellä ylioppilaaksi päätyään kahdeksantoista vuotta sitten. Myyjä eteni linssien hiojaksi ja lähti lopulta työnantajansa Raija Durchmanin kannustuksesta opiskelemaan optikoksi.

Valmistumisensa jälkeen Tolvanen on täydentänyt ammattitaitoaan suorittamalla piilolinssien sovituksen laillistamiskurssin ja hankkimalla työterveyshuollon työnäkemisen asiantuntijakoulutuksen. Hän sanoo tavallaan kasvaneensa tähän yritykseen. Ostopäätös ei ollut lopulta kovinkaan vaikea.

– Totta kai se jännitti mutta ei pelottanut, hän sanoo. Päätöstä helpotti se, että hän tuntee Nurmeksen ja haluaa perheineen jatkossakin asua siellä.

Yrityksen perustaja Raija Durchman on tyytyväinen. Hän kertoo, että alkoi jo vuosia sitten toivoa Reetasta työnsä jatkajaa, omat tyttäret kun ovat opiskelleet muihin ammatteihin.

Tolvanen sanoo, että hänelle suurin muutos entiseen verrattuna on ollut, että nyt hänelle kuuluvat yrityksen kaikki työt siivouksesta toimitusjohtajan tehtäviin. 

Se on merkinnyt lapsiperheen äidille myös aikaisempaa pitempiä työpäiviä. Yhdestä hän on silti pitänyt kiinni. Useampi ilta viikossa kuluu jäähallissa, jossa hän sekä pelaa itse jääkiekkoa että valmentaa 2008 syntyneiden junnujen ryhmää.

– Liikunta nimenomaan auttaa jaksamaan, hän vakuuttaa.